Heb jij het gevoel dat je stress en spanning vast zet in je lijf?

Heb jij snel last van gespannen spieren in je nek, schouders, hoofdpijn of andere spanning gerelateerde klachten?

Ben je jaloers als je dieren alle spanning van zich af ziet schudden
en zou je willen dat jij dat ook op die manier kon?


Goed nieuws… dat kan!

 

 

 


Breathwork & Trauma release.

Trauma klinkt heel heftig, maar is eigenlijk een woord voor vastgezette spanningen en emoties. Wanneer jij bijvoorbeeld boos bent maar dat niet uit dan sla je het op in je lichaam en ontstaat er een “trauma”. Of wanneer je verdrietig bent maar de tranen weg slikt. Wanneer je bang bent en jezelf herpakt met “joh stel je niet zo aan” en door.

Het niet uiten van bepaalde emoties doen we misschien wel dagelijks. Je kunt je voorstellen dat als je dat allemaal vastzet in je lichaam en het nooit opruimt het emmertje een keer vol is. En dan ontstaan er lichamelijke klachten. Je hoeft je er niet eens bewust van te zijn dat je dit doet, zo worden er bijvoorbeeld bij de geboorte vaak al trauma’s opgeslagen in je lijf waar jij je uiteraard niet bewust van bent.

Trauma’s in deze zin van het woord kunnen dus heel klein zijn maar kunnen uiteraard ook groot zijn.

 

Veel voorkomende klachten door trauma zijn o.a.; Angst, paniek, hartkloppingen, oppervlakkig ademen, overmatige alertheid of prikkelbaarheid, onrust, slapeloosheid, vermoeidheid/uitputting, depressie, gevoel van hulpeloosheid of onmacht, schommelende emoties, krachtverlies in de spieren, rug- nek- en schouderklachten, piekeren, hoofdpijn etc.

Traumarelease & Breathwork is ontworpen om door de vele lagen van lichaamspantsering heen te breken en zo mentale, emotionele en fysiologische spanning los te laten uit je lichaam, geest en zenuwstelsel. 

 

 

BRTT (body remembers trauma therapie) is een techniek die deze grote en kleine trauma’s losmaakt door middel van trilling. Dat klinkt misschien heel vaag, dat is het eigenlijk ook. Maar het mooie is dat je hoofd het niet hoeft te begrijpen, want je lichaam weet exact wat hij moet doen. Het is de natuur (kijk maar naar de dieren) die wij zelf een beetje zijn kwijt geraakt, maar je lichaam weet het precies.

 

 

 

Breathwork of ademwerk. De naam zegt het al. We werken met de adem. De adem is een super krachtig hulpmiddel om uit je hoofd te komen en contact te maken met je lijf. Met behulp van 8 zeer effectieve ademhalingstechnieken kun je jouw hoofd tot rust brengen, je lijf ontspannen en vastgezette spanningen en emoties in je lijf losmaken. Deze technieken die je hier leert kun je altijd en overal toepassen.

  

 

De perfecte combinatie

Door de BRTT te combineren met ademwerk ontstaat een zeer effectieve methode waardoor je zelfs zonder ervaring direct de diepere lagen kunt bereiken.
Het is een soort snelweg naar binnen toe. Lichaamswerk op zijn krachtigst.

Uiteraard begeleid ik je bij elke stap en ondersteun ik je daar waar je het moeilijk of spannend vind.
Een veilige plek creëren waarbinnen jij jouw proces kunt aangaan is mijn nummer 1 prioriteit.


Wil jij dit wel eens uitproberen?
Stuur mij gerust even een berichtje naar daphna@dequarterlifecoach.nl dan laat ik je weten wat de mogelijkheden zijn voor 1 op 1 of in een groep. Wanneer er iets gepland staat en wat de tarieven zijn. 

var ci = new cookieinfo(options); ci.run();