• darkblurbg

Voel jij je veilig om jezelf te kunnen zijn?

Voel jij je veilig om jezelf te kunnen zijn?

Veiligheid. Gaat niet enkel om criminaliteit. Veilig zijn op straat of oorlog en geweld.Veiligheid, je veilig voelen is op elk moment van de dag actueel.En het gevoel kan heel duidelijk maar ook heel subtiel zijn.Bepaalde woorden of een blik die bij jou iets triggeren.Het kan zelfs een bepaalde energie of uitstraling zijn. Waarom loop je de ene straat in zonder twijfel en loop je bij de andere straat een stukje om?Waarom durf je de ene persoon een knuffel te geven en de ander liever niet eens een hand?Het is een gevoel, je kunt er geen woorden aan geven. Het is heel subtiel. En voor veel me…

Ben ik Hoogsensitief?

Ben ik Hoogsensitief?

Zelf ben ik hoogsensitief, heel lang wist ik dat niet en had ik het gevoel dat ik raar was, anders dan anderen. Ik ervaarde vooral de nadelen ervan. En toen ik er achter kwam dat ik hoogsensitief ben toen vielen er opeens veel puzzelstukjes op zijn plek. Misschien vraag jij je ook wel af, ben ik hoogsensitief? Maar misschien heb je er nog nooit van gehoord en is dit voor jou de eerste keer dat je de term hoort. Of misschien weet jij het al van jezelf. Maar hoogsensitiviteit kan een enorme kracht zijn maar ook een enorme zwakte.1 op de 5 mensen is hoogsensitief. En bijna de helft van de mensen…

Hoogsensitief als kracht

Hoogsensitief als kracht

Hoogsensitief als kracht ervaren in plaats van als last of belemmering? Het kan zeker. Hoogsensitief zijn is een kracht en een kwaliteit en heeft vele voordelen. Al velen decenia worden deze hoogsensitieve personen zeer gewaardeerd en hebben ze een belangrijke functie. Maar tegenwoordig lijken we dat een beetje uit het oog te zijn verloren. Terwijl wanneer we mensen die hoogsensitief zijn in hun kracht zetten dan wordt de hele maatschappij daar beter van!

Heb ik een Quarterlife crisis? (test het hier)

Heb ik een Quarterlife crisis? (test het hier)

Heb ik een Quarterlife crisis? Dat vraag jij je af... Omdat je super veel twijfelt, geen keuzes kan maken, niet meer weet wat je wilt. Je bent vaak somber en negatief en je denkt dat je misschien wel een burn-out hebt of een depressie of iets in die richting. Maar wie weet is het wel de Quarterlife crisis waar je mee te maken hebt. Vul deze test in en je weet het binnen een paar minuten.

'Is dit het nou' gevoel: in welke fase zit jij?

'Is dit het nou' gevoel: in welke fase zit jij?

Er zijn een aantal fases waar je doorheen gaat als we het hebben over het “is dit het nou” gevoel. Het maakt hiervoor niet uit of dit gevoel gaat over je werk, je relatie, je sociale kring of je leven in het algemeen. Fase 1: Weerstand. Dit is in het begin vaak onbewust, je legt de link nog niet direct. Je hebt bijvoorbeeld minder energie. Je raakt sneller geïrriteerd. Je hebt wat vaker een slechte dag. Je hebt het steeds minder vaak nog echt naar je zin. Dat soort dingen. Heel langzaam sluipt de onvrede je leven in. En heel langzaam begin je het ook door te krijgen. Fase 2: Je zoekt de…

Kies jij voor jezelf?

Kies jij voor jezelf?

Kies voor jezelf Je ouders hebben hoge verwachtingen van je. Zij hebben zelf de kans nooit gehad of hebben hem niet gegrepen. En ze willen niet dat jij dezelfde fout maakt als zij hebben gedaan. Jij bent slim en talentvol dus jij moet het waarmaken. Jij gaat het maken. Jij gaat de wereld veroveren. Ze willen dat je gaat studeren, een goede baan vindt en jezelf kan onderhouden. Je moet vooral zorgen dat je nooit afhankelijk bent van een ander. En daarnaast ben jij uiteraard ook hun hoop op het gebied van kleinkinderen. Ze gunnen je ook een mooi en gelukkig gezin. Daar moet je wel genoeg tijd i…

Mijn onzekerheid zit in de weg.

Mijn onzekerheid zit in de weg.

Vaak voel jij je onzeker. Je twijfelt of anderen je wel leuk vinden. Je twijfelt of je wel goed genoeg bent. Je bent bang om mensen teleur te stellen. Je bent bang om iets raars te zeggen of raar gevonden te worden. En je baalt er enorm van. Het enige wat je denkt of wenst is:  Ik wil niet meer onzeker zijn. Als jij deze wens ook hebt dan heb je één van de volgende dingen vast al eens geprobeerd: 1: Ik doe gewoon net alsof ik niet onzeker ben. resultaat: Je negeert je eigen grenzen en wordt daardoor nog meer onzeker.  2: Ik vecht er tegen, ik doe alles om er vanaf te komen. Ik wordt er bo…

Mindset: Het mag soms ook gewoon even kut zijn!

Mindset: Het mag soms ook gewoon even kut zijn!

De trend is tegenwoordig dat je altijd positief moet zijn, je moet omdenken, het van de zonnige kant bekijken. Het mooie zien van elke rotsituatie. Je zo snel mogelijk over tegenslag heen zetten. Een positieve mindset is wat je moet hebben. De positiviteit goeroes en mindset coaches schieten als paddestoelen uit de grond. Als je overal het positieve van in kan zien dan is geluk gegarandeerd….. toch?? Niet helemaal want soms is het leven ook gewoon echt even kut. Dan baal je gewoon even flink, dan ben je in en in verdrietig. Dan ben je heel erg boos of bang. En dat is helemaal oké! Het is m…

Drie factoren die belangrijk zijn voor het veranderen van je gedrag.

Drie factoren die belangrijk zijn voor het veranderen van je gedrag.

De kans is groot dat jij iets wil veranderen in je leven. Eigenlijk wil bijna iedereen wel iets veranderen in zijn of haar gedrag. Of het nu gaat om kleine dingen als gezonder eten of meer bewegen of om de grotere dingen als gedragspatronen doorbreken of gelukkiger zijn.   Als jij iets wil veranderen in je gedrag dan is het belangrijk om te weten dat er 3 factoren belangrijk zijn als je een gedragsverandering wil bereiken.   1: Capaciteit: je moet een bepaalde handeling KUNNEN uitvoeren. Dit kan afhankelijk van hetgeen dat je wil veranderen gaan om fysieke handelingen of psychologische ha…

Hoogsensitief en de uitdagingen in relaties.

Hoogsensitief en de uitdagingen in relaties.

Ongeveer 20% van de bevolking is hoogsensitief. Dat betekent dat de kans groot is dat je regelmatig omgaat met mensen die dat niet zijn. En dat kan soms lastig zijn. Ik heb zelf ook een relatie met een gelukkig wel rustige, maar zeker geen hoogsensitieve man. En dat levert soms wel eens lastige situaties en heel veel compromissen op. Zo kan hij urenlang winkelen, winkel in, winkel uit, heel de bouwmarkt grondig onderzoeken naar het beste schroefje of weet ik veel wat. Terwijl ik het na een uurtje echt wel zat ben met al die geluiden en prikkels om me heen. En als ik dan halverwege bloedchagr…

Ik moest me ziek melden omdat het niet meer ging.

Ik moest me ziek melden omdat het niet meer ging.

Toen ik mij moest ziek melden op het werk omdat het echt niet meer ging toen voelde ik me echt een mislukkeling. Ik vond echt oprecht dat ik gefaald had en dat ik zwak was omdat ik het niet aan kon. Wat loop ik me nou aan te stellen? De rest kan het toch ook? En die werken minstens net zo hard. Het heeft sowieso echt mega lang geduurd voor ik de stap durfde te zetten om me ziek te melden want ik was al ruim een jaar op mijn tenen aan het lopen. En als ik heel eerlijk kijk zelfs al langer. Ik was eerst op mijn privé leven gaan inleveren. Eerst dacht ik dat het aan mijn relatie lag dat ik niet…

Hoe ik als hoogsensitief persoon omga met al het leed en de narigheid in de wereld.

Hoe ik als hoogsensitief persoon omga met al het leed en de narigheid in de wereld.

Als hoogsensitief persoon trek ik mij leed, misstanden en narigheid in de wereld enorm aan. Ik wordt er ongelukkig van als ik er teveel van zie of hoor. Maar tegelijkertijd kan ik er ook mijn ogen niet voor sluiten.   Het is een tweestrijd in mij waarin ik een balans probeer te vinden. Jaren geleden heb ik besloten geen nieuws meer te kijken. Ik ging er vanuit dat als er echt iets belangrijks was dat het me ook wel via via ter ore zou komen. En dat is ook zo. Ik mis geen hele belangrijke dingen maar op deze manier filter ik wel een hele hoop ellende uit mijn leven waar ik geen invloed op he…

Tamar Valkenier gaf haar droombaan op voor de zoektocht naar ultieme vrijheid.

Tamar Valkenier gaf haar droombaan op voor de zoektocht naar ultieme vrijheid.

Weten wat de wereld haar nog meer te bieden had, dat wilde Tamar Valkenier. Op haar 28e liet ze haar droombaan als recherchepsycholoog, haar mooie en succesvolle leven en vrienden en familie achter voor het avontuur. In dit interview vertelt ze over haar leven voor het reizen. Hoe ze de keuze heeft gemaakt om het allemaal achter zich te laten en welke angsten, onzekerheden en twijfels ze tegenkwam vooraf maar ook tijdens haar expedities. En hoe ze deze heeft overwonnen. Een mooi en inspirerend verhaal over het "is dit het nou gevoel" keuzestress en je hart volgen. Plus mooie inzichten en tips…

Heb ik last van de Quarterlife crisis? 21 signalen.

Heb ik last van de Quarterlife crisis? 21 signalen.

Heb ik last van de Quarterlife crisis? 21 signalen.  In de periode meestal ergens tussen de 20 en 35 jaar kun je te maken krijgen met de Quarterlife crisis. Je zit dan statistisch gezien ongeveer op een kwart van je leven, vandaar de naam. Dit is een periode waarin er heel erg veel tegelijk op je bordje terecht komt. Je bent klaar met je studie en gaat beginnen met je werkende leven. Je gaat op jezelf wonen of misschien wel samenwonen. Het is ook de periode waarin je gaat denken aan een serieuze relatie (in de zin van de rest van je leven) en mogelijk ook het starten van een gezin. Maar tegel…

Het is dit het nou gevoel

Het is dit het nou gevoel

Ken je dat gevoel van rusteloosheid. Je hebt eigenlijk niets te klagen, maar je bent toch niet happy. Het voelt niet voldaan of zo… zo’n gevoel van “Is dit het nou?” Ergens durf je er ook niet voor uit te komen, want de mensen om je heen vinden vast dat je zeurt. Maar ermee blijven lopen is ook niet fijn. Want het zorgt er voor dat je steeds meer gaat twijfelen en je steeds minder happy gaat voelen.